Lastoffer

Lastoffer är ett nätföretag som saluför bläckpatroner och toner, till mycket bra priser. En annan stor fördel med Lastoffer är de snabba leveranserna. När du handlar via Lastoffer så får du dessutom 20 dagars kredit och returrätt. Lastoffer är ISO godkända leverantörer.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Så funkar det
När du handlar hos Lastoffer så ska du vara medveten om att företaget inte säljer originalpatroner. Om du köper dina patroner via Lastoffer så kommer du dock mycket billigare undan. Denna typ av patroner kallas för kompatibla.

Anledningen att marknaden ser ut som den gör idag är att originalpatronerna är patentskyddade. Det medför att de kompatibla patronerna i regel har en något annorlunda design, något som inte har någon betydelse för kvaliteten på utskriften.

Tvärtom kan det till och med vara så att kompatibla patroner håller högre kvalitet än originalpatroner. De innehåller ofta även mer bläck än originalet. De skrivarmärken som Lastoffer erbjud bläck och toner till är Canon, Lexmark, Brother, Epson och HP.

Tänk på miljön
Lastoffer säljer också så kallade miljöpatroner. Denna typ av patroner är återvunna och återfyllda med bläck. Kvaliteten är inte exakt samma som originalprodukten, men inte speciellt lång ifrån. Det finns flera saker som påverkar kvaliteten på en miljöpatron. Den återlämnade patronens skick och den teknik som används är avgörande aspekter. Av de patroner som lämnas till återvinning så kasserar omkring 30 %, då det inte längre anses hålla måttet.

Om fel uppstår
Om det, mot förmodan, skulle uppstå något fel, så att de patroner du köpt från Lastoffer inte skulle fungera på ett tillfredsställande sätt finns det flera saker som det kan bero på. Skulle det exempelvis vara så att din skrivare inte känner igen patronen så kan detta vara orsakat av smuts och fingeravtryck som hamnat på chippets yta. Lösningen på problemet är helt enkelt att du torkar av chippet.

Uppstår det via linjer vid utskrifter? Detta kan bero på att det finns luft i skrivarhuvudet. Problemet avhjälps genom att du installerar om patronen och gör ren skrivarhuvudet. Skulle det vara så att problemet kvarstår så finns det en risk att skrivarhuvudet är utslitet. Skulle de åtgärder som Lastoffer tipsar om på hemsidan inte fungera så ersätter företaget den produkt som du köpt.

Beställningar och villkor
I det närmaste alla beställningar som kommer till Lastoffer före klockan 17.00 skickas samma dag. Det innebär att du i de flesta fall kommer att få din beställning dagen därpå. Som kund hos Lastoffer kan du välja mellan en rad olika betalningssätt, såsom bank- och kreditkort, förskottsbetalning och faktura. För att du ska kunna handla med faktura, och 20 dagars kredit, så får du inte sedan tidigare ha några betalningsanmärkningar.

Du ska också vara medveten om att avgift för porto utgår med 39 kronor när du handlar hos Lastoffer. Detta oavsett hur stor beställning du gör. Om du har några frågor om din beställning, eller något annat spörsmål som du inte tycker att du får svar på via hemsidan, så kan du ta kontakt med Lastoffers kundtjänst via ett e-postformulär.