Epson fotopapper

Epson är synonymt med fotopapper av mycket hög kvalitet. Epson fotopapper kan du hitta hos de flesta stora återförsäljarna. I regel är det billigast och smidigast om du väljer att handla ditt fotopapper från Epson, direkt på nätet. Ta dig dock alltid tid till att jämföra pris. På så vis kan du tjäna många sköna slantar. Förutom fotopapper tillverkar Epson även skrivare och andra datortillbehör.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Olika papper till olika fotografier
I samband med att du köper fotopapper från Epson så ska du fundera på vad fotografierna ska användas till. Du behöver inte satsa på de absolut dyraste fotopapprena om du inte tänkt använda bilderna professionellt. För bilder som är tänkta att hamna i familjealbumet räcker det gott med papper av lite lägre kvalitet.

Om du tänkt sammanställa bilderna i en pärm, kan det vara ett gott råd att köpa flera olika pappersstorlekar. På så vis skapar du en naturlig spänning mellan bilderna i albumet, och det blir roligare att titta i. Men kom ihåg att fotopappret, hur högkvalitativt det än är, inte kan göra en dålig bild bra. För att optimera utskrifterna är det också en fördel om du har något bildbehandlingsprogram av typen Adobe Photoshop CS, eller Adobe Photoshop Elements, samt att skärmen är kalibrerad och profilerad.

Matt eller glossy
Vilka fotografier passar till matt, respektive glossy? Något enhetligt svar på denna fråga finns det inte. Det handlar om tycke och smak. Det finns dom som tycker att matt fotopapper inte kan visa så mycket detaljer och att det svarta inte blir så djupt på glossy. Rent generellt kan man dock säga att glossy, som namnet antyder, har en yta som skiner mer än det matta pappret. Självklart kan Epson både erbjuda matt och glossy, och fler andra steg på skalan. Du lär således inte ha något problem med att hitta ett fotopapper från Epson, som passar just dig.

Om du är på jakt efter en mycket högkvalitativt fotopapper från Epson så kan det vara en god idé att satsa på Premium Glossy Photo Paper. Ska du skriva ut bilder och sätta in i familjealbumet kan du med fördel satsa på Glossy Photo Paper. Papper med märkningen Epson Photo Paper ger helt acceptabla utskrifter till ofta ett mycket förmånligt pris. Samtliga dessa fotopapper från Epson finns i formaten 0×15cm, 13×18cm och A4, det vill säga 29,7×21cm.

Tjocklek
En annan sak som spelar stor roll när du ska köpa fotopapper från Epson, är dess tjocklek. Ju tjockare papper, desto mer förmedlas en känsla av kvalitet. Det finns två olika standarder när det gäller att ange tjocklek på fotopapper: gram eller gsm. Det sistnämnda står för ”grams per square meter”, och anger således vikten av en kvadratmeter av den aktuella papperstypen.

Ta del av de senaste nyheterna
Om du går in på Epsons hemsida så kan du anmäla dig till att få nyhetsutskick och erbjudanden från företaget skickat till dig via e-post.