Epson bläckpatroner

Om du vill satsa på bläckpatroner av hög kvalitet så är Epson ett bra val. Som en av de ledande aktörerna på marknaden kan Epson erbjuda fina produkter i alla led, från skrivare och patroner till fotopapper. Bläckpatroner från Epson kan du hitta billigt på nätet. Det skadar inte heller om du gör en snabb prisjämförelse mellan de olika återförsäljarna.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Vilka patroner ska jag välja?
Det är inte alltid så enkelt att veta vilka patroner som passar till vilken skrivare. Hos din återförsäljare kan du i regel hitta en förklarande tabell. I annat fall kan du surfa in på tillverkarens egna hemsida.

Original eller kompatibel
Med original menas i det här fallet en bläckpatron som kommer från tillverkaren Epson. Kompatibel kallas en patron som kommer från en annan tillverkare men som fungerar i en skrivare från Epson. Fördelen med den kompatibla patronen är det förmånliga pris.

En kompatibel patron kan i många fall dessutom vara lika bra som ett original. Likväl innebär det mer av en chansning om du satsar på en kompatibel patron. Väljer du en originalpatron från Epson så kan du vara tryggt förvissad om att utskrifterna kommer att hålla högsta kvalitet.

Undvik falska patroner
Med falska patroner menas en bläckpatron som saluförs som en Epson-patron men som är tillverkad av någon helt annan. Förutom den påvra kvaliteten på utskrifterna så riskerar du också att förstöra din skrivare med denna typ av patroner. Falska patroner känns igenom på det mycket låga priset.

Ta hand om dina bläckpatroner
Öppna aldrig förpackningen med bläckpatron förrän alldeles innan du tänkt använda dem. Vidare har bläckpatronerna från Epson en bästföre-märkning. Skulle du bli missnöjd med dina utskrifter så kan det beror på en rad olika saker.

Det kan exempelvis vara så att dina bläckpatroner har blivit skadade. Felet kan i vissa fall också härledes från skrivarinställningen. Likaså är det viktigt att du förvarar dina fotopapper på ett bra sätt, det vill säga liggande i originalförpackningen, i ett rum med torr luft, där det inte är för varmt.

Återförsäljare
Förutom en prisjämförelse så är det viktigt att du kollar in eventuella kostnader för frakt. När du beställer dina bläckpatroner från Epson över nätet så är det inte ovanligt att de skickas redan samma dag. En del återförsäljare kan även erbjuda generösa rabatter när du blivit kund. Några återförsäljare av Epson bläckpatroner som verkligen kan rekommenderas är: 112ink, inkClub och Inky.

Förbättra dina bilder ytterligare
Skrivaren, bläckpatronerna och pappret kan man göra en del av jobbet. Ett gott råd, för dig som är intresserade av fotografering, är att skaffa ett bra bildbehandlingsprogram. På så vis kan du förbättra kvaliteten på dina utskrifter betänkligt. Genom att kalibrera din bildskärm ställer du in vissa grundvärden, vilket gör att din skärm blir lika andra skärmar. En annan viktig sak i sammanhanget är profilering, vilket innebär att du använder ett program för att analyser exakt vilken färg som visas i förhållande till vilken färg som borde ha visats, varpå en profil skapas.