Datortillbehör

I samband med att du köper en ny stationär dator, eller en laptop, så kan det vara en god idé att också investera i diverse tillbehör. Genom att välja rätt återförsäljare kan du tjäna många sköna hundralappar. I regel är det billigast om du köper dina datortillbehör på nätet. Men kom samtidigt ihåg att priset inte är allt. För att kunna använda din dator och dina tillbehör på ett optimalt sätt, krävs det att du satsar på kvalitet.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Skrivare och fotopapper
De allra flesta datorköpare väljer också att satsa på en skrivare. Generellt kan man säga att det finns två typer av skrivare på marknaden idag: bläckstråle eller laser. Den förstnämnda är ett bra alternativ för dig som gillar att skriva ut fotografier. Laserskrivare är utmärkt för dig som använder datorn i jobbet och skriver ut mycket dokument.

Om du köper en bläckstråleskrivare så ska du vara medveten om att färgen till skrivaren i regel är lika dyr som själva apparaten. Kompromissa inte när du köper färgtoner, utan välj färg av hög kvalitet. Det förbättrar inte bara utseendet på fotografiet när du skriver ut det. Beständigheten över tid påverkas också.

En annan parameter som är avgörande för utskriftens kvalitet är fotopappret. På marknaden idag finns det en uppsjö av olika fotopapper. Förutom de olika märkena kan du också välja mellan exempelvis matt och glansigt. Var således noga med att läsa produktbeskrivningarna innan du genomför ditt köp. Precis som i fallet med andra datortillbehör så är det ofta billigast och smidigast att vända dig till någon återförsäljare på nätet.

Skanner
Om du använder datorn i jobbet för att hantera stora mängder dokument, eller ifall du exempelvis vill omvandla analog film till digitala bilder, så är skannern ett oumbärligt datortillbehör. Det finns skannrar i flera olika storlekar. Vanligast är dock att de kan hantera papper i storlekar upp till A4. Förutom detta finns det också modeller som är särskilt utformade för att skanna in negativ. De ger en mycket hög upplösning och en superb kvalitet.

Mus
Väljer du att investera i en laptop så får du inte med någon mus. Även om det finns möjligheten att förflytta pekaren på ett annat sätt så tycker många att det innebär en jobbig arbetsställning. För bästa möjliga komfort när du sitter framför datorn bör du investera i en ergonomiskt utformad mus. Den är vanligtvis något dyrare, men då ska du betänka den tid som du antagligen kommer att spendera framför datorn. En bra arbetsställning gör att du kan förebygga musarm.

Extra RAM-minne
Går din dator trögt? Då kan det vara en god idé att investera i mer RAM. Extra RAM-minne behöver endast kosta några hundralappar och kan innebära stora förbättringar. Det är i regel heller inga problem med att sätta in det själv. Innan du köper mer RAM till din dator så ska du dock vara noga med att kontrollera så att din dator verkligen klarar att hantera mer RAM. Om maximal storlek på RAM-minnet kan du läsa i specifikationerna.