Canon fotopapper

Canon är en av de ledande aktörerna inom branschen och tillverkar fotopapper av mycket hög kvalitet. Om du vill vara säker på att få en så bra utskrift som möjligt bör du även satsa på skrivare och patroner från Canon. I regel är det billigast om du köper dina Canon fotopapper via en återförsäljare på nätet.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Så bör du förvara dina fotopapper
För att dina fotopapper från Canon ska ge så bra utskrifter som möjligt så är det mycket viktigt att du förvarar dem på rätt sätt. Plocka exempelvis inte ut fotopapprena från originalkartonger förrän du tänkt använda dom. Förvara dina fotopapper från Canon liggande. Vidare ska du inte utsätta dom för alltför mycket värme. Lägg dina Canon fotopapper i ett mörkt och dammfritt skåp, med torr luft och normal rumstemperatur.

En uppsjö av papper – vilket ska jag välja?
Det finns ett Canon fotopapper för alla tänkbara behov. Fundera således först på vad du tänkt använda dina foton till. Ska du en skriva ut fotografier för dokumentation, eller samlar du exempelvis ihop bilder till en utställning. För dig som bara vill leka lite med utskrifterna bör du satsa på en förpackning av fotominietiketter (PS-101). Med dessa kan du göra trevliga kort och ge bort som present.

Första utskrifterna
Idag behöver du som har en hyfsad skrivare inte vända dig till något labb för att skriva ut dina semesterbilder. Oftast är det billigare om du gör det hemma. Canon kan erbjuda Glossy Photo Paper (GP-401, GP-501). Du kan denna typ av fotopapper i förpackningar om 100 kort.

Till ägaren av en systemkamera
Till den något mer ambitiöse amatören rekommenderas Photo Paper Plus. Det glättade pappret (PP-201) gör att utskrifterna får en härlig lyster. Du kan också prova det halvblanka pappret (SG-101/201).

Proffsets papper
Om du arbetar professionellt med fotografering så ska du dock satsa på Canons Photo Paper Pro (PR-101). Utskriftskvaliteten är suverän. På grund av uppbyggnaden med skikt i fem lager är den optiska tätheten mycket hög. Du kommer garanterat att bli nöjd.

Tänk kreativt!
Canon har också så kallade konstnärliga fotopapper (GP-401, MP-101). Denna typ av papper karakteriseras med en hög vithet. Intrycket blir att utskriften får härligt livliga färger.

Missnöjd med utskrifterna
Om du skulle bli missnöjd med resultatet på utskrifterna så går felet ofta att spåra någon annanstans än just själva pappret. Kontrollera så att patronerna fungerar som de ska. Du ska vara medveten om att bläckpatroner har ett bästföre-datum. I samband med att du börjar göra egna utskrifter hemma kan det vara en god idé att kalibrera skärmen.

Bra återförsäljare
Då konkurrensen är tämligen stor på marknaden så försöker återförsäljarna övertrumfa varandra med generösa priser och villkor. Håll koll på ifall det tillkommer någon kostnad för frakten. I samband med att du handlar Canon fotopapper på nätet är det inte ovanligt att paketet skickas till dig redan samma dag. Några återförsäljare som kan rekommenderas är: Conrad, Patroner.se, ITEA, inkClub och OnOff. Vanligen kan man välja mellan en rad olika betalningsalternativ.