Canon bläckpatroner

Originalpatroner från Canon håller högsta klass. För att vara riktigt säker på att din utskrift ska vara av yppersta kvalitet bör du också satsa på ett fotopapper från samma tillverkare. De billigaste bläckpatronerna hittar du i regel på nätet. Canons bläckpatroner finns hos de flesta stora återförsäljarna.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Varför originalpatroner?
När du köper en originalpatron från Canon så vet du alltid vad du får. Undvik att handla så kallade falska patroner. De saluförs som original, men säljs till ett betydligt lägre pris. Denna typ av patroner kan i värsta fall förstöra din skrivare.

Förutom original och falska bläckpatroner så finns det också kompatibla patroner. Dessa kan vara av lika bra kvalitet som originalpatronerna. Men det innebär mer av en chansning om du väljer de kompatibla patronerna framför Canons original. Bläckpatroner från Canon har tillverkats enligt stränga säkerhetskrav och uppsatta miljöstandarder.

Förutom detta så kontrolleras även Canons bläck mycket noggrant så att färgomfånget blir det rätta. Detta innebär att du kan vara säker på att Canons bläckpatroner har en optimal färgblandning, vilket är en förutsättning för att få intensiva fotoutskrifter.

Rätt bläckpatron till rätt skrivare
Innan du gör ditt köp är det viktigt att du kontrollera så att de aktuella bläckpatronerna passar till just din skrivare. Det finns en uppsjö av modeller på marknaden och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska köpa.

Hos din återförsäljare finns det i regel en tabell där du kan avläsa vilken skrivarmodell som passar med vilken typ av patroner. Om du inte skulle hitta en sådan tabell, så kan du kolla in tillverkarens hemsida.

Skötselråd bläckpatroner
En grundläggande sak är att du aldrig ska bryta förpackning förrän precis innan du tänkt använda dina bläckpatroner. Kom också ihåg att Canons bläckpatroner har ett bästföre-datum. Använder du en för gammal bläckpatron så finns det en risk att du kommer bli missnöjd med utskriftskvaliteten.

Om utskriften skulle bli dålig kan det också vara orsakat av flera andra saker. Dina bläckpatroner kan exempelvis ha skadats under hanteringen, eller så har du ställt in en felaktig skrivarinställning.

Bra återförsäljare
Då antalet återförsäljare av Canons bläckpatroner är tämligen stort så ska du alltid ta dig tid till att göra prisjämförelser. På så vis kan du tjäna många sköna slantar. Studera också ifall det tillkommer någon ytterligare kostnad för frakt.

Leveranstid är också en central fråga i sammanhanget. Vanligt är att varan skickas redan samma dag som du gör din beställning. Några bra återförsäljare av bläckpatroner från Canon är inkClub, Inky, 112ink och ITEA. När du köper bläckpatroner på nätet är det inte ovanligt att du får en bonus på det du handlar.

Andra saker att tänka på
Bläckpatroner av hög kvalitet är en förutsättning för att utskrifterna ska hålla måttet. Men det finns flera andra saker förutom själva utskriften som du bör titta närmare på. Först och främst kan det vara en god idé att investera i ett bildbehandlingsprogram. Vidare är det också viktigt att du kalibrerar din skärm.