Bläckpatroner HP

Att köpa originalpatroner från HP är en mycket bra affär. Du kan vara tryggt förvissad om att bläckpatronerna är av högsta kvalitet. Glöm dock inte att göra en prisjämförelse innan du slår till. På så vis kan du tjäna många sköna slantar. Ett tips är att köpa dina bläckpatroner från HP via nätet.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Att tänka på
Innan du köper bläckpatroner från HP är det mycket viktigt att du kontrollerar så att de passar till din skrivare. I regel är det så att återförsäljarna har olika listor på sina hemsidor där man kan se vilken skrivarmodell som passar till vilken typ av bläckpatron. I annat fall kan det vara en god idé att surfa in på HP:s egna hemsida.

För att uppnå optimalt resultat bör du köra med samma märke, inte bara när det gäller skrivare och bläckpatroner, men även fotopapper. Kom också ihåg att HP:s bläckpatroner inte kan göra en dålig bild bra. Om du tänkt ta ditt fotografera och bildbehandlande lite mer seriöst kan det vara en god idé att skaffa sig ett program av typen Adobe Photoshop CS, samt kalibrera din skärm.

För gamla patroner?
Om du inte blir nöjd med dina utskrifter med HP:s bläckpatroner kan det helt enkelt bero på att de är för gamla. Kolla alltid bästföre-datum på dina bläckpatroner. Detta står angivet på den aktuella patronen.

Installation av bläckpatronen
Det är mycket enkelt att installera sina bläckpatroner från HP. Först och främst ska du starta din skrivare. Innan du gör något vidare så ska du vänta tills den hamnat i viloläge. Därefter plockar du bort den skyddstape som sitter på patronen. Öppna sedan luckan och montera fast patronen. Stäng därefter luckan.

Fula streck på bilderna
Om det vid utskrift skulle uppkomma missprydande linjer på dina utskrifter så kan det ha flera förklaringar. Mest troligt är det dock att det handlar om gamla patroner, eller att de tagit skada på något sätt. Men dessa streck kan också vara orsakade av att man använder en alltför snabb utskrift. Detta löser du enkelt genom att välja ett utskriftsalternativ som ger bättre kvalitet. På din skrivare finns även ett rengöringsprogram som kan vara mycket behjälpligt.

Original eller kompatibel
När man talar om bläckpatroner skiljer man mellan original och kompatibel. Med original menas i det här fallet att patronen kommer från tillverkaren HP. En kompatibel patron fungerar också på HP-skrivare. De är i regel billigare, och även om kvaliteten kan vara lika bra som original så innebär det att du tar en chansning.

Köpevillkor och leveranstid
Eftersom konkurrens mellan återförsäljarna på marknaden är tämligen stor så är du som konsument ett mycket bra läge. Var noga med att kolla vilka regler som gäller för returrätt, samt garanti.

När du beställer bläckpatroner från HP via nätet är leveranstid inte heller en oviktig parameter. Inte sällan skickas din beställning redan samma dag, vilket innebär att du kan hämta ut ditt paket dagen därpå. Några återförsäljare av HP bläckpatroner som kan rekommenderas är inkClub, Inky och 112ink.