Billiga färgpatroner

De billigaste färgpatronerna köper du i regel på nätet. För att komma så billigt undan ska du ta dig tid till att göra en prisjämförelse. Glöm inte att även kika på eventuella fraktkostnader som kan tillkomma.

Billiga Bläckpatroner hos INK112
Upp till 75% lägre pris på Toners hos Inkclub

Original eller kompatibla?
Är du ute efter billiga färgpatroner så är svaret på denna fråga självklart: kompatibla. I regel är kompatibla färgpatroner minst lika bra som originalen, men priset är bra mycket lägre. Du ska dock akta dig för att köpa så kallade falska färgpatroner. Falska färgpatroner saluförs som original, men är betydligt sämre. I värsta fall kan du förstöra din skrivare med dem. Du känner igen falska färgpatroner på de löjligt låga priset.

Handyink
Om du är på jakt efter färgpatroner till ett billigt pris så är Handyink ett bra alternativ. De levererar dina vara snabbt, och lämnar full garanti. Detta innebär att du får en ny vara om den som levererades inte fungerar. Som ny kund får du 50 kronor att handla för. Samtliga Handyinks leverantörer är ISO 9001-certifierade.

112ink
Ett annat bra alternativ om du vill köpa billiga färgpatroner är 112ink. Företaget har ett stort utbud och kan erbjuda snabba leveranser. När du handlar hos 112ink så betalar du ingen frakt. Vidare har företaget något som de kallar för 112Bonus. Medlemmar får 7 % bonus på alla köp. Att bli medlem i 112Bonus är kostnadsfritt.

Inky
Inky har också ett stort utbud av färgpatroner till förmånliga priser. Beställning sker via telefon, eller direkt på hemsidan. När du beställt dina färgpatroner från Inky så skickas de i regel inom ett dygn. Du kan välja mellan en rad olika betalningssätt, och du har full garanti på alla produkter.

Hantering av färgpatroner
För att dina färgpatroner ska ge så bra utskrifter som möjligt så är det viktigt att du hanterar dem på rätt sätt. Undvik att öppna förpackning tills du tänkt använda färpatronerna. Kom också ihåg att färgpatroner har ett bästföre-datum. Gör du utskrifter med gamla patroner så finns det en risk att resultatet kommer bli dåligt.

Med eller utan integrerat skrivhuvud
Man skiljer på de färgpatroner som har, respektive inte har, ett integrerat skrivhuvud. De som har integrerat skrivhuvud är i regel bra mycket dyrare. Man måste skaffa sig en ny patron trots att det kan finnas en hel del kvar av de andra färgerna.

Det är nämligen så att färgpatronerna med integrerat skrivhuvud innehåller grundfärgerna cyan, magenta och gult, samt ytterligare en patron för svart. I fallet med de bläckpatroner som saknar integrerat skrivhuvud så är det i regel en patron för varje färg, det vill säga totalt fyra patroner.

Att tänka på
Även om du har bra skrivare, fina patroner och ett utmärkt fungerande papper så kan det finnas en risk att du inte blir nöjd med utskrifterna. Då kan du prova med att ändra skrivarinställningarna och kalibrera skärmen. Ett bra alternativ för dig som arbetar en hel del med fotografering och utskrifter är att skaffa sig ett bra bildbehandlingsprogram. På så sätt kan du förbättra resultatet avsevärt.